طعم تازگی را با خیار خانگی خودتان بچشید
نوشته شده توسط : اینجا جاییه که دور هم جمع میشیم و درباره

کاشت خیار توسط خود فرد لذت دیگری داشته و با رشد گیاه حس خود و آرامشی عجیب به فرد تزریق می‌شود. از خیار امروزه استفاده‌های زیادی می‌شود و علاوه بر استفاده این محصول برای تازه خوری در تهیه سالاد، انواع ترشی و نوشیدنی‌های مختلف نیز کاربرد دارد. بدون شک خیارهایی که داخل خانه پرورش داده می‌شوند طعم و عطر دیگری نسبت به خیارهای موجود در بازار دارند.

این محصول بسیار پرطرفدار است و شاهد استفاده آن در سراسر جهان هستیم، امروزه نیز آپارتمان نشینی گسترش بافته و اکثر افرادی که به دنبال پرورش گل و گیاه هستند به سراغ کاشت آن‌ها درون گلدان‌ می‌روند. خیار نیز جزء گیاهان مقاوم بوده و دارای گونه‌های مختلف است که علاوه بر کاشت در فضاهای باز، امکان کاشت آن در گلدان نیز وجود دارد؛ البته قبل از اقدام به کاشت باید با نحوه کاشت، تجهیزات لازم و سایر موارد آشنا شوید که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌شود.

زمان مناسب برای کاشت خیار در گلدان

خیار جزء گیاهان گرمسیری است و باید در فصل مناسبی کاشت شود تا بتواند جوانه زده و به رشد خود ادامه دهد. این گیاه به سرما حساسیت زیادی دارد و امکان کاشت آن در فصل سرد وجود ندارد، البته در صورتی که جای گرمی برای قرار گیری گلدان در نظر گرفته‌اید، می‌توانید در فصل سرد نیز آن را کاشت کنید. در مناطقی که آب و هوای آن سرد است باید گیاه را در خانه یا فضاهای گرم و سرپوشیده پرورش دهید. اما زمان مناسب برای کاشت گیاه در اکثر مناطق حدود 2 هفته تا 1 ماه بعد از آخرین سرما است؛ این کار به رشد بهتر گیاه کمک کرده و در مدت زمان کمتری شاهد جوانه زدن خیار در گلدان خواهید بود.

برای کاشت خیار در گلدان به چه تجهیزاتی نیاز است؟

برای انجام هر کاری نیاز به یکسری تجهیزات است تا نتیجه عالی بدست آورید. کاشت خیار در گلدان نیز تجهیزات مهمی نیاز دارد که عبارتند از:

1. خرید بذر خیار (می‌توانید  از مراکزی که فروش عمده بذر خیار دارند بذر خیار مورد نظر خود را خریداری کنید.)

2. گلدان مناسب با فضای کافی (استفاده از گلدان‌های کوچک برای کاشت مناسب نیستند زیرا خیار پس از مدتی رشد خواهد کرد و بزرگتر می‌شود)

3. خاک مناسب (خاک‌های دارای مواد آلی بالا)

4. کمپوست یا سایر کودها برای افزایش مواد مغذی و غنی سازی گیاه

5. تهیه چوب (برای ثابت نگه داشتن گیاه نیاز به چوب است)

صفر تا صد کاشت خیار در گلدان

اکثر افراد فکر می‌کنند کاشت خیار در گلدان فرایندی پیچیده دارد، اما این تصور کاملا اشتباه است و در صورتی که در زمینه کشاورزی تجربه و مهارت داشته باشید به راحتی می‌توانید کار را انجام دهید. علاوه بر اینها شناخت بذر گیاه و زمان مناسب کاشت، نتیجه‌ای بی‌نظیر به همراه خواهد داشت. گونه‌های مختلفی از خیار وجود دارد که بذر هر یک از آن‌ها به صورت جداگانه به فروش می‌رسند. شما می‌توانید با تهیه بذر یکی از گونه‌ها مانند خیار لیمویی، مکزیکی، خیار معمولی، شاخ دار و... به سراغ کاشت آن بروید.

مراحل کاشت خیار در گلدان با بذر

کاشت خیار با بذر مراحل مختلفی دارد که باید به ترتیب و شیوه صحیح انجام شوند. در مرحله ابتدایی باید بذر خیار مورد نظر را انتخاب کرده و سپس آن را در آب قرار دهید؛ اینکار سبب پوست دهی تخم‌ها می‌شود و به رشد سریع‌تر گیاه در خاک کمک می‌کند. مدت زمان مناسب برای خیس ماندن بذرها حدود 24 ساعت است، پس از گذشت این مدت زمان خاک را حدود 2 تا 4 سانتی متر حفر کنید و بذرها را درون آن قرار دهید. در مرحله بعدی داخل گلدان آب بریزید و آن را محیط مناسب قرار دهید. محیط انتخابی شما نباید سرد باشد و دسترسی به نور خورشید داشته باشد، پس از مدتی شاهد رشد گیاه خواهید بود البته در صورتی که به آن رسیدگی شود در کمتر از 1 هفته نیز رشد می‌کند؛ آبیاری بعدی بذر خیار باید در زمان مناسب باشد.

مراحل کاشت خیار بدون بذر

امکان کاشت خیار بدون بذر نیز فراهم شده و برای انجام آن باید خیاری بدون هیچ‌گونه خراش یا آسیب دیدگی تهیه کنید. سپس دانه‌های خیار را سالم و بدون آسیب از آن خارج کرده و حدود 48 ساعت در آب قرار دهید، البته می‌توانید مدت زمان قرارگیری درون آب را به 24 ساعت نیز کاهش دهید؛ اینکار سبب شده تا تمامی تفاله‌ها بدون مشکل از تخم‌های اصلی جدا شوند. پس از گذشت مدت زمان و جدا شدن تخم‌ها از تفاله، گلدان مناسبی تهیه کنید و با خاک زهکشی شده آن را پر کنید. پس از آن دانه‌های خیار را درون گلدان قرار داده و در جای مناسب تا حد امکان جلوی نور قرار دهید تا رشد کنند.

نحوه آبیاری بذر خیار در گلدان

نحوه آبیاری بذر خیار در گلدان در هر فصلی متفاوت است، فصل‌های سرد معمولا نیاز به آبیاری زیادی ندارند. اما در فصل‌های گرم به دلیل شرایط رشد گیاه چند برابر می‌شود و نیاز به آب و سایر مواد مغذی بالا خواهد رفت. در نتیجه برای بهتر شدن عملکرد و افزایش رشد آن باید بلافاصله پس از خشک شدن سطح خاک شروع به آبیاری گیاه نمایید.

در صورت عدم آبیاری مناسب بذرها امکان رشد گیاه وجود ندارد و حتی این فرایند ممکن است به مرگ گیاه منجر شود. هر چه رشد گیاه بیشتر شود نیاز آن به آب نیز بیشتر خواهد شد، آبیاری خیار را در هنگام گرده افشانی و شکوفه دهی حتما به بهترین شکل ممکن انجام دهید. بهترین ساعات برای آبیاری اوایل صبح است تا آب جذب خاک شود، اما اگر این فرایند در شب انجام شود جذب آب به خوبی انجام نمی‌شود و بر روی برگ‌ها درخت خواهد ماند که نتیجه آن به وجود آمدن بیماری‌ها و ویروس‌های مختلف است.

 

مراقبت از خیار در برابر بیماری‌ها و آفات

با اینکه خیار در برابر برخی عوامل مقاومت بالایی دارد، اما بیماری‌ها و آفاتی مانند سفیدک به آن آسیب زیادی وارد می‌کنند و در صورت عدم درمان گیاه را از بین می‌برد. برای جلوگیری از این اتفاق باید بوته‌ها را بالا نگه دارید تا از افتادن آن‌ها روی زمین جلوگیری شود. اینکار امکان ابتلا به بیماری‌ها را کاهش می‌دهد.

کوددهی مناسب برای خیار

کوددهی فرایند عالی برای رشد هر نوع گیاه است و باید به شیوه صحیح انجام شود. خاک پس از مدتی مواد مغذی خود را از دست می‌دهد، در این میان با کمک کود می‌توانیم به افزایش مواد آلی و مهم خاک کمک کنیم تا رشد خیار بهتر انجام شود. خاک‌هایی که با کمبود پتاسیم، نیتروژن، کلسیم و... مواجه هستند، نمی‌توانند سبب تقویت گیاه شوند، در نتیجه با استفاده از کود به تقویت خاک و گیاه می‌پردازیم.

فصل مناسب برای کاشت خیار در گلدان

اینکه در کدام فصل میوه مورد نظر را بکارید از اهمیت زیادی برخوردار است، عده‌ای نمی‌دانند چه فصلی برای کاشت میوه بهتر است و در صورت کاشت خیار در فصل‌های دیگر مانند سرد ممکن است نتیجه خوبی نگیرند. معمولا رشد خیار در فصل‌های گرم بهتر است و بهترین فصل برای کاشت خیار اواخر اسفند و اوایل فصل بهار است. البته در فصل‌های دیگر نیز امکان کاشت وجود دارد، اما باید دما مناسب حدود 27 الی 30 درجه سانتی گراد باشد.

سخن پایانی

امروزه افراد زیادی به دلیل آپارتمان نشینی و سایر مشکلات از نعمت داشتن حیاط و کاشت گل‌ها، گیاهان و سایر سبزیجات محروم هستند؛ اکثر این افراد نیز علاقه خاصی به کاشت گیاهان دارند اما با کمبود فضا مواجه می‌شوند. با اینکه این مشکل به یکی از دغدغه‌های مهم دوست‌داران طبیعت تبدیل شده اما به راحتی قابل حل بوده و با بکارگیری ترفندهای ساده محیطی دلنشین می‌توانید برای خود ایجاد کنید.

یکی از این ترفندها کاشت گیاه در خانه است، افرادی که به میوه خیار علاقه دارند می‌توانند با استفاده از گلدان و بذر آن را پرورش دهند و علاوه بر زیبایی که در محیط به وجود می‌آید میوه نیز برداشت کنند. کاشت خیار در گلدان بسیار آسان بوده، البته طبق مراحل گفته شده در این مقاله پیش بروید تا نتیجه‌ای عالی داشته باشید.

 





:: برچسب‌ها: کاشت خیار , خرید بذر خیار , فروش عمده بذر خیار , قیمت بذر خیار , کاشت خیار خانگی , خرید بذر خیار خانگی , ,
:: بازدید از این مطلب : 4
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 24 بهمن 1403 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: